Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОРУЧАК

ПОШИРАНО јаје са руколом које ДИЖЕ из МРТВИХ (ФОТО)

Мрзи вас да љуштите кувана јаја? Ево трика како да скувате "јаја бенедикт"!

1597311238_jajekuvano.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Чули сте за "јаја бенедикт" или "поширана јаја", како их зовемо на српском. Ова јаја су кувана, али без љуске!

Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)

Прочитајте још: Не можете да спавате током ВЕЛИКИХ ВРУЋИНА? Стручњаци саветују како да имате ЛАКШИ САН за време топлотног таласа

Кесицу чврсто завежите

Није лако скувати поширано јаје, јер је потребна вештина, али и искуство. Вода се загреје на рингли, па када почне да ври сипа се кашика сирћета и убаци јаје у вир где вода ври.

Сипајте кашику сирћета и чим проври вода пустите јаје, али не значи да ће успети!

То не значи да ће успети! Лако може да се догоди да се јаје разлије и ствар пропадне.

Постоји једноставнији начин који многи сматрају - варањем. Наиме, узме се чиста кесица за замрзивач и кане мало уља. Онда се јаје сипа у ту кесицу и завеже. Да би јаје било укусније можете сипати и прстохват зачина који волите.

Трудите се да кесица не упадне у воду!

Чим вода проври јаје се спусти у воду. Ако кувате једно или два јајета - можете то урадити у џезви, јер је једноставније да врх кесице сачувате да не упадне у воду.

Меко као душа! Фото: А. М.

Јаје се кува неколико минута, извади у шољицу и исече врх кесице, па се нежно шаком пребаци на тањир.

Прочитајте још: Сендвич ИЗНЕНАЂЕЊА: Kупине авокадо и ТАРАМО салата (ФОТО)

Док се јаје кува исеците кришку ражаног хлеба, оперите шаку руколе и исеците парадајз на кришке. Јаје ставите на руколу и посолите.

Оригинална јаја бенедикт се једу са сосом холандез који се прави од умућених жуманаца на пари у које се додаје растопљен бутер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas