Мрзи вас да љуштите кувана јаја? Ево трика како да скувате "јаја бенедикт"!
Чули сте за "јаја бенедикт" или "поширана јаја", како их зовемо на српском. Ова јаја су кувана, али без љуске!
Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)
Прочитајте још: Не можете да спавате током ВЕЛИКИХ ВРУЋИНА? Стручњаци саветују како да имате ЛАКШИ САН за време топлотног таласа
Није лако скувати поширано јаје, јер је потребна вештина, али и искуство. Вода се загреје на рингли, па када почне да ври сипа се кашика сирћета и убаци јаје у вир где вода ври.
Сипајте кашику сирћета и чим проври вода пустите јаје, али не значи да ће успети!
То не значи да ће успети! Лако може да се догоди да се јаје разлије и ствар пропадне.
Постоји једноставнији начин који многи сматрају - варањем. Наиме, узме се чиста кесица за замрзивач и кане мало уља. Онда се јаје сипа у ту кесицу и завеже. Да би јаје било укусније можете сипати и прстохват зачина који волите.
Трудите се да кесица не упадне у воду!
Чим вода проври јаје се спусти у воду. Ако кувате једно или два јајета - можете то урадити у џезви, јер је једноставније да врх кесице сачувате да не упадне у воду.
Меко као душа! Фото: А. М.
Јаје се кува неколико минута, извади у шољицу и исече врх кесице, па се нежно шаком пребаци на тањир.
Прочитајте још: Сендвич ИЗНЕНАЂЕЊА: Kупине авокадо и ТАРАМО салата (ФОТО)
Док се јаје кува исеците кришку ражаног хлеба, оперите шаку руколе и исеците парадајз на кришке. Јаје ставите на руколу и посолите.
Оригинална јаја бенедикт се једу са сосом холандез који се прави од умућених жуманаца на пари у које се додаје растопљен бутер.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ