Испробајте рецепт за праву зимску питу
Пите су дефинитивно један од омиљенијих специјалитета у Србији! Ако ћемо искрено, ретко ко не воли та слана, мекана, хрскава теста. Постоји безброј варијација, а ми овога пута имамо праву зимску.
Наиме, са питом никад нема грешке. Зато испробајте овај рецепт који је тотално другачији од свих.
Пита од пасуља
За тесто:
- брашно 400 г
- путер или маргарин 200 г
- хладна вода 100 мл
За фил:
- кувани шарени пасуљ 500 г
- качкаваљ 200 г
- павлака 200 мл
- 1 црни лук
- пршута 150 г у листићима
- уље по потреби
- со по укусу
Припрема:
Умесите тесто од путера, брашна и воде, умотајте га у провидну фолију и оставите у фрижидеру око пола сата. Издинстајте лук на уљу, додајте половину куваног пасуља и целу павлаку. Промешајте, па када маса заличи на пире, склоните са шпорета.
Развуците тесто и ставите га у подмазану керамичку посуду или округли плех пречника 24 цм. Вишак теста исеците ножем, спојите, премесите, па га оклагијом поново развуците укруг.
Кору у плеху избоцкајте виљушком, сипајте масу од пасуља и павлаке. Прекријте пршутом и ренданим качкаваљем, па сипајте другу половину куваног пасуља који је остао у зрну.
Преко ставите другу кору, добро ушушкајте тесто, боцните га на неколико места и пеците око сат времена на 180 степени.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ