Идеја за лагани, али врло хранљив ручак за вреле дане који следе. Ово салата је практична, можете је спремити унапред и понети на посао
За овај ручак је потребно минимално припреме и ангажовања, можете га спремити за мање од 15 минута. Поред тога што се брзо спрема, он је и невероватно здрав. Добијате влакна из интегралног брашња, док шарено поврће обезбеђује бета-каротен и витамин Ц.
Прочитајте још: Рецепт за савршен БУРИТО: Спада у БРЗУ ХРАНУ, а састоји се само од ЗДРАВИХ намирница (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 1 кашика сусамовог уља
- 1 лимун, сок
- 1 црвени чили, очишћен од семена и ситно исечен
- 1 мали лук, ситно исецкан
- порција нудли од интегралног брашна (око 100 г)
- 160 г грашка или поврћа по жељи
- мало сусама
- 4 мале клементине, ољуштене и исецкане
- 160 г исецкане шаргарепе
- велика шака першуна, сецканог
- 50 г печених индијских орашчића
Припрема:
КОРАК 1
Помешајте све састојке за дресинг заједно у великој посуди, а затим умешајте лук. У међувремену, кувајте резанце у лонцу са кључалом водом 5 минута, додајући грашак на пола времена кувања – резанци и грашак треба да буду само мало омекшани. Оцедите, охладите под текућом хладном водом и поново оцедите.
КОРАК 2
Сипајте резанце и грашак у чинију са преливом, заједно са клементинама, шаргарепом, коријандером и индијским орахом. Ставите све у чинију да се заједно сједини, а можете и спаковати да понесете на посао.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ