Ако сте љубитељ куваних јела, ово је прави рецепт за вас.
Суштина овог домаћег специјалитета је у комбинацији зачина и великом броју састојака. Што више поврћа, па и врста меса, гулаш ће бити укуснији.
Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)
Састојци:
300 г свињског меса,
300 г пилеће џигерице,
300 г црног лука,
2 свеже паприке,
мало љуте туцане паприке,
мало слатке млевене паприке,
1 већа шаргарепа,
1 свеж парадајз (може и сок),
2 чена белог лука,
3-4 листа ловора,
уље,
суви зачин, со, бибер, першун.
По жељи уз прилог могу ићи макароне или пире кромпир.
Припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па динстати око пола сата.
Додати најпре месо исечено на коцке и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 минута.
Потом убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекша.
Додати мало сувог зачина или само со, 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Додати бибер, бели лук и још мало прокрчкати.
На крају додати сецкан першун и одмах искључити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ