Pravićete ovu poslasticu često, pravi je izbor za hladne zimske dane.

Predstavljamo vam recept za posalsticu koja je bila omiljena slavnoj sultaniji Hurem.
Par jednostavnih sastojaka i imaćete savršen slatkiš za celu porodicu.
Sastojci:
4 dunje
2 nara
1,5 čaše vode
1,5 šolje šećera
Priprema:
1. Dunje se oljušte i prepolove. Izdube se i dodaju šećer, voda i nar, kao na snimku, i kuvaju na šporetu 30-40 minuta.
2. U međuvremenu, nemojte koristiti mnogo veliki lonac, koristite lonac koji savršeno pristaje dunjama. Okrenite ih s vremena na vreme naopako da se ispeče sa svih strana. Obavezno kuvajte na niskoj temperaturi.
3. Držite poklopac lonca zatvorenim. Nakon što se poslednje dunje stave na tanjir, nar koji je ostao na dnu se prebaci na površinu.
4. Dunje prelijte preostalim sosom za bolji izgled i ukus.
(Kurir)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU