Испробајте рецепт за кремасту фантазију
Доктор економских наука, мајка, директорка хуманитарне фондације и супруга најбољег светског тенисера Јелена Ђоковић права је дама за пример. Позната по здравом режиму исхране, мајка Стефана и Таре, инспирација је многим домаћицама када је припрема јела у питању. Већ годинама, не конзумира месо, а за многе намирнице које више не користи нашла је адекватну замену. Један од Јелениних омиљених колача је и ова посна, кремаста фантазија.
Потребно је:
200 г какао маслаца
2 кашике кокосовог уља
150 г какао праха
3 кашике јаворовог сирупа
1 кашичица лецитина
прстохват соли
кокосово или бадемово млеко
За фил:
100 г какао маслаца
1 кашика кокосовог уља
3 кашике јаворовог сирупа
1 кашичица лецитина
Припрема:
Какао маслац отопите са кокосовим уљем. Додајте какао прах, јаворов сируп, лецитин, со. Затим поделите смесу на два дела, па у један део сипајте неколико кашика биљног млека и добро промешајте. За фил отопите какао маслац и кокосово уље, додајте им јаворов сируп и лецитин, па промешајте. Вадите кашиком по мало од све три смесе па ређајте у калупе за мафине или у чаше. Оставите калупе или чаше у замрзивачу 30 минута да се колач добро стегне.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ