Vreme je za kašiku.
Dolaskom hladnijeg vremena, organizam traži jaču i kuvanu hranu, čija priprema uglavnom iziskuje puno vremena.
Međutim, ova čorbiva od povrća sprema se lako i brzo, a ukus će vas oduševitim i zasigurno okrepiti.
Pročitajte još: Ostalo vam je zimnice? Napravite ukusnu čorbicu od PEČENIH PAPRIKA (RECEPT)
Sastojci:
50 grama maslaca
500 grama krompira (iseckanog na kocke)
1 veća glavica crnog luka
100 grama šargarepe (izrendane)
1 paradajz (oguljen i sitno iseckan)
50 grama pirinča
začini po želji: so, biber, mlevena slatka paprika, tucana paprika, svež peršun
mljevena crvena paprika
1 čaša kisele pavlake
Prirema:
U dublju šerpu prvo otopiti maslac, pa dodati luk, šargarepu i paradajz da se dinstaju. Potom dodati krompir, i naliti vodom povrće, i ostaviti da se kuva. Negde na sredini kuvanja, dodati i pirinač i začine.
Smanjiti vatru i ostaviti da se krčka još pola sata, dodajući vodu kad ispari.Kad je krompir omekšao, izgnječiti ga malo viljuškom, ili za još kremastiji ukus umutiti mikserom na najmanjoj brzini. Na kraju dodato pavlaku, i dobro promešati.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU