Обрадујте све укућане неодољивом посластицом
Капри торта је чувена посластица чија припрема захтева мало више времена, али се на крају исплати. Често се служи на прославама, а данас вам предлажемо да испробате овај мало другачији рецепт за познату торту. Прави се са меканим безе корама од ораха, а премазује желеом који сте обогатили и малинама. На крају иде непревазиђени ванила фил и чоколадна глазура. Нико неће одбити парче.
Састојци:
За кору:
- 9 беланаца
- 300 г шећера
- 2 кашике брашна
- 1 кашика сирћета
- 300 г сецканих или млевених ораха
Прочитајте још: Рецепт наших бака: Како да направите УКУСНЕ ДОМАЋЕ МЕКИКЕ (РЕЦЕПТ)
За фил:
- 600 мл млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 300 г шећера
- 9 жуманаца
- 250 г путера
За желе:
- 500 г јагода
- 100 г малина
- 300 г шећера
- 2 кесице пудинга од јагода
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 60 мл слатке павлаке
Припрема:
Како се прави кора?
Беланца улупајте у чврст шне постепено додајући шећер, па додајте сирће и још мало мутите, а онда лагано умешајте брашно и орахе. Добијену смесу сипајте у дубљи плех, који сте обложили пек папиром, да кора буде дебља. Пеците на 180°Ц око 20 минута.
Желе није тежак за припрему:
Јагоде и малине одмрзните и процедите сву воду, па помешајте са шећером и изблендирајте. Ставите да се кувају и када смеса проври додајте пудинг. Кувајте уз непрестано мешање, док се састојци лепо не сједине.
Прочитајте још: Ролат са кокосом и млевеним кексом: Невероватно једноставан за припрему, а укус фантастичан (РЕЦЕПТ)
Овако се прави фил:
Жуманца пенасто умутите са шећером, па додајте пудинг. Лепо сједините да нема грудвица, па смесу сипајте у млеко које сте ставили да се греје. Кувајте, уз непрестано мешање, док се смеса не згусне. Склоните са шпорета, па покријте провидном фолијом и оставите да се охлади на собној темепратури. Фил поново умутите, па додајте умућени путер собне темепратуре и све добро сједините миксером.
Најлакши начин за чоколадну глазуру:
Отопите чоколаду са слатком павлаком.
Ређање торте:
Преко охлађене коре премажите желе од јагода и малина и опет оставите да се стегне у фрижидеру, па сипајте преко фил. Добро размажите и прелијте чоколадном глазуром.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ