Не постоји осова која не воли уштипке, а због неодољивог мириса и укуса ретко ко може да поједе само један или два
Као предлог за савршени доручак или било који други оброк, доносимо вам најбољи рецепт наших искусних бака који је одушевио сваког ко га је пробао. А уз то вам откривамо и један трик - како да не упију пуно уља док их пржите.
Састојци:
250 мл киселог млека
4 јаја
12 кашика белог брашна
10 г прашка за пециво
2 дл уља
Припрема:
Умутите јаја охлађена на собној температури и помешајте их с киселим млеком. Добро измешајте па јајима с киселим млеком постепено, додајте брашно и то кашику по кашику и прашак за пециво. Оставите да стоји око десет минута и промешајте.
Загријте уље у дубљој посуди за печење или у тигању. Уље мора бити вруће како се уштипци не би "напили" уља.
Кашиком вадите уштипке и пеците их док не позлате. Немојте одједном у посуди пржити много уштипака, како се не би температира уља смањила.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ