Ne postoji osova koja ne voli uštipke, a zbog neodoljivog mirisa i ukusa retko ko može da pojede samo jedan ili dva
Kao predlog za savršeni doručak ili bilo koji drugi obrok, donosimo vam najbolji recept naših iskusnih baka koji je oduševio svakog ko ga je probao. A uz to vam otkrivamo i jedan trik - kako da ne upiju puno ulja dok ih pržite.
Sastojci:
250 ml kiselog mleka
4 jaja
12 kašika belog brašna
10 g praška za pecivo
2 dl ulja
Priprema:
Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. Nemojte odjednom u posudi pržiti mnogo uštipaka, kako se ne bi temperatira ulja smanjila.
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU