Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Необична и брза вечера: Спремите јаја на око уз палачинке

Да ли сте некада направили комбинацију јаја на око и палачинки

1677582908_shutterstock_270910745.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када би вас неко питао шта желите да вам спреми за доручак, вероватно би вам на рубу усана биле палачнике.

Али, то нажалост није оно што припремамо свако јутро, јер обично већину времена негде журимо и каснимо. Међутим, ако су јутра хаотична, то оставља простора за вечери које могу да буду врло пријатне и изнад свега „укусне“. Заправо једном када пробате наш предлог за вечеру из снова, он ће лако да постане ваша традиција.

Рецепт за јаја на око у комбинацији са палачинкама

Бешамел сос

  • 4 кашике путера
  • 3 кашике брашна
  • 2 шоље млека
  • ¼ кашичице свеже наренданог мускатног орашчића
  • со и свеже млевени црни бибер

За палачинке:

  • 4 јаја
  • 1 шоља млека
  • 1 шоља брашна
  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
  • 6 кашика путера

За декорацију на врху:

  • 4 јаја
  • со и свеже млевени црни бибер
  • 2 кашике свеже сецканог влашца
  • 8 колутова шунке

Припрема

 

У мањој шерпи истопити путер на лаганој ватри. Додати брашно и лагано пржити док не постане златне боје. Сипати преко свега млеко и уз мешање кувати око 2 минута. Зачинити мускатним орашчићем, бибером и сољу.

 

За припрему велике палачинке потребно је загрејати рерну до 250 степени. У већој посуди умутити јаја, па додати млеко, брашно, со и бибер. С друге стране загрејати путер у већем тигању на лаганој температури. Сипати тако припремљено тесто на тигањ и ставити у рерну да се пече. Пећи око 20 минута, док не порумени око ивица.

У међувремену загрејати тигањ на јакој ватри. Попрскати га спрејом против лепљења. Јаја разбити над тигањем и смањити ватру на врло лагану. Пржити док се беланца не испеку, а жуманца остану још у текућем стању. Зачинити бибером, сољу и влашцем.

Када је палачинка готова извадити је из рерне и пресећи на 4 дела. На сваки комад ставити по 2 колута шунке, јаје и ¼ шоље бешамел соса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas