Довољан је један авокадо да би се направио овај брзи прилог уз месо.
Брзи рижото се прави за највише 15 минута - колико је потребно пиричу да се скува. Ово може да да буде прилог уз месо. Међутим, уколико се добро зачини рижото од авокада је и савршен оброк за оне којима је потребна енергија и воде рачуна о исхрани.
Прочитајте још: Сећате се БАКИНИХ слатких цветова? Направите их сами и замиришите целу кућу
Састојци:
- зрео авокадо (за две особе)
- шоља пиринча
- црни лук
- бело вино
- маслиново уље
- паприка и парадајз (према жељи)
- со, бибер
- лимун
Припрема:
У шољу се измери пиринач (шољица је довољна по особи), па се полије водом и сачека неколико минута да изађе скроб. Прво се издинста црни лук, па се дода пиринач. Посоли и побибери. Када пиринач постане стакласт сипа се бело вино. Пиринач се скува "ал денте", не сме да се прекува и постане кашаст.
Зрео авокадо се идече на пола, кашиком издуби и изгњечи виљушком. Помеша се са пиринчем. Исцеди се лимун и дода према укусу. Зачини се уколико је потребно и дода маслиново уље.
Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак
Према жељи и укусу може да се пропржи и поврће попут паприка, као и парадајз.