Како кувати најједноставнији и омиљени десерт нашег детињства?
Пре свега, морате одабрати квалитетан производ. Требало би да буде најмање 8,5% масти и да садржи само млеко и шећер. Било какви адитиви - ароме и стабилизатори ће оборити ваш рад. А такво кондензовано млеко, чак и уз продужено кување, неће се згуснути до пријатне богате боје карамела.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Кондензовано млеко је најбоље кувати у тегли у шерпи са дебелим дном, а вода треба да прекрива теглу током целог кувања. Важна тачка: етикета са тегле мора да се скине, а ако је на плеху остало лепка, онда је умотајте у филм за храну, иначе се лепак касније неће испрати са посуде.
Време кувања зависи од конзистенције коју желите да добијете кондензовано млеко:
Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно
- Ако намеравате да користите млеко за пуњење палачинки и фритула, онда ће цео процес трајати више од сат времена. Добијена нежна и воденаста маса је савршена за планирану кулинарску акцију.
- Да бисте добили крему боје карамеле, потребно је да кувате кондензовано млеко 2-2,5 сата.
- Ако желите да добијете густу смеђу масу у којој се кашика заглави, припремите се за дуг процес. Ово ће вам требати најмање 3,5 сата.
- Да тегла не би експлодирала, након кључања воде, потребно је да је кључа на најмањој ватри и да све време пратите ниво воде. Након истека времена, искључите шпорет и оставите да се тегла добро охлади на рингли.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ