Ukus pire kropmira koji se ne zaboravlja.
Pire krompir je jedno od onih jela bez kojeg ne možemo da zamislimo nedeljni ručak. Kod nas se uglavnom služi uz meso i svi u kući ga vole.
Svi znamo osnovni recept, malo mleka, malo ulja i imamo pire krompir, ali mi vam danas dajemo recept za savršen pire krompir koji će postati zvezda trpeze. Tajna je u jednom sastojku!
Pročitajte još: Domaći RECEPT za PELAT bez konzervansa: Uz OVAJ trik će zimnica moći da vam stoji i do TRI GODINE! (VIDEO)
Recept za pire krompir
Sastojci:
- 800g belog krompira
- 40g maslaca
- 50ml mleka
- so
- moča
Priprema:
Krompir iseckamo na kockice i kuvamo 20 min od ključanja vode. Izvadimo krompir i izgnječimo ga. Dodamo maslac, mleko i so po ukusu.Sve to zajedno mešamo mikserom dok ne dobijemo finu, glatku masu.
Pred samo serviranje, nalijte ulje (moču) u kojem se peklo meso (piletina, svinjetina, junetina, nije važno, efekat će biti isti). Promešajte da se sjedini sa ostatkom smese. Ovo je ključni sastojak koji će vaš pire krompir staviti na pobedničko postolje, svi će vam tražiti recept.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU