Kroasani iz vaše kuhinje.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 450 gr. belog brasna tip 400
- 300 gr. integralnog brašna
- 35 gr. kvasca
- 200 ml. toplog mleka
- 300 ml. tople vode
- 50 ml. suncokretovog ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- oko 200 gr. margarina
Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)
Uputstvo za pripremu:
U vanglicu stavite kvasac,dodajte mleko, vodu, šećer, ulje, promešajte da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajte i vodu, promešajte, a zatim dodajte integralno brašno i so, ponovo sve promešajte i polako mesite i postepeno dodajte belo brašno. Mesite dok testo ne bude lepa loptica. Otavite testo da nadođe 30-40 minuta.
Foto: Didy kitchen
Kada je testo nadošlo,premesite ga i stavite na pobrašnjenu radnu porsinu. Razvucite testo oklagijom i narendajte margarin.
Testo preklapajte na 15 cm. širine. Narendajte ostatak margarina po celoj dužini testa. Ponovo preklapajte testo na nekih 15 cm.
Ostavite složeno testo da nadolazi 10 - 15 minuta. Kada je testo odmorilo, razvucite ga u pravougaoni oblik i secite kao na slici. Možete seći veće ili manje trouglove, zavisi kolike kroasane želite.
Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)
Gornje delove trouglova malo zasecite, i rolajte kao na slici. Kroasane stavite u pleh,ostavite ih 15 minuta da nadođu. Pre pečenja premažite ih sa mešavinom maslinovog ulja i mleka.
Pecite ih oko 20 minuta na 250 stepeni. Vreme pčenja zavisi od rerne. Prijatno
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU