Рецепт који ће вам добро доћи када дође крај месеца.
Када дође крај месеца, већина није више у прилици да руча у ресторану, наручује храну или купује готове оброке. Да штедња не мора да иде на уштрб квалитета, доказује и рецепт пред вама. Укусна пилетина која ће вас заситити је одлична идеја за ручак.
Прочитајте још: КАКО СЕ ПРАВИ СИТНИ СИР? Готов за 30 минута, а не треба вам посебна опрема (РЕЦЕПТ)
Рецепт за љуту кари пилетину
Цена по порцији: око 140 динара
Уколико желите да ово јело буде мало лаганије, уместо павлаке за кување можете ставити и грчки јогурт. А ако не желите да буде љуто, уместо чилија ставите само црвену млевену паприку. Пролећна варијанта би била са младим луком уместо празилука.
Састојци за 2 порције:
- 1 већи пилећи филе
- 1 већи комад празилука и тамно зелени део
- 100 мл павлаке за кување
- 1 кашика карија
- 1 кашичица љутог чили праха
- со, бибер, уље
Припрема:
Празилук оперите и исеците на колутове. Месо исеците на комадиће.
На мало уља пропржите празилук пар минута, а онда му додајте бело месо. Сипајте пола шољице воде да не би загорело.
Додајте кари и чили, промешајте тако да свако парче меса буде уваљано у зачине. Додајте соли и бибера по укусу. Можете додати још мало зачина ако желите да буде пикантно.
Када месо буде пржено, додајте још пола шољице воде (око 100мл) и павлаку за кување. Угасите ринглу и пустите да се крчка. Служите уз пиринач.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ