Постоје особе које су алергичне на глутен, па морају да воде рачуна о исхрани. Данас постоје различити рецепти за припрему хране без глутена, а и у ресторанима можете да наиђете на велики избор јела.
Предлажемо вам да испробате најлакши рецепт за хлеб без глутена за који вам је потребно свега шест минута, а који ће вам се сигурно допасти. Ако вам је потребна већа количина, слободно удвостручите количину састојака, а ова количина је довољна за доручак за једну особу. На хлеб без глутена можете да мажете слатке или слане намазе.
Састојци:
50 г брашна од пиринча
50 мл кефира
1 јаје
1 кашичица прашка за пециво
прстохват соли
Рецепт за хлеб без глутена:
У дубљој шољи помешајте кефир и јаје, па лепо умутуте. Додајте просејано брашно и прашак за пециво, као и прстохват соли. Све лепо сједините и пеците у микроталасној рерни на 900 W око 3 минута. Извадите хлеб и исеците на кришке.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ