Tradicionalni kolač koji ćete obožavati

Neodoljiva torta koja je osvojila nepca ljudi širom planete, pravi se lakše nego što izgleda.
Sastojci:
Za kore:
- 100 g putera
- 80 g meda
- kašičica praška za pecivo
- 450 g brašna
- 3 jaja
- 150 g šećera
Za krem:
- 500 g kisele pavlake
- 240 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u praha
- ekstrakt vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Umutite žicom jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta pa dodajte puter i med. Kuvajte na pari dok se puter potpuno ne istopi. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo i mešate testo varjačom.
Prespite testo na površinu posutu brašnom i podelite ga na 8 jednakih delova koje ćete oblikovati u loptice. Svaku razvucite oklagijom i uz pomoć kalupa napravite krugove, pa izbockajte viljuškom.
Stavite ih jednu po jednu da se peku u rerni oko 7-8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Na kraju ispecite i ostatke testa, pa ih izmrvite kad dobiju zlatnu boju.
Za krem pomešajte slatku pavlaku, ekstrakt vanile i šećer i umutite mikserom. Umešajte kiselu pavlaku.
Stavite prvu koru na tanjir pa je premažite filom, ponavljajte tako do utroška materijala, a viškom fila premažite celu tortu. Na kraju tortu pospite izmrvljenim ostacima kore i ostavite u frižideru preko noći.
Prijatno!