Волите гирице, али не волите неред који настане након њихове припреме, ево како да их спремите брзо и лако
Гирице су једина риба коју не морате да чистите и коју можете да једете у комаду. Обично се припремају тако што се уваљају у брашно и пропрже у доста уља. Али овакав начин припреме ће усмрдети кућу, а имаћете и пуно судова за прање. Ми вам предлажемо да испробате овај рецепт за гирице. Не само да ће вас одушевити укус, већ неће бити прљавих судова, а брзо ће бити спремне.
Састојци:
- 500 г гирица
- зачин за рибу
- 1/2 лимуна
Припрема:
Ако користите смрзнуте гирице, одмрзните их и оперите, па их осушите убрусом и поређајте на фолију. Поспите и поспите зачином за рибу, па поређајте преко лимун који сте исекли на колутове. Затворите фолију и пеците у загрејаној рерни на 220°Ц око 15 минута или док не видите да су готове.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ