Волите гирице, али не волите неред који настане након њихове припреме, ево како да их спремите брзо и лако
![1697106621_shutterstock_2071090508.jpg](/cache/images/0/3/6/2/d/0362dd7627e320f5379f14c8d62ae114bb4f8a0d.jpg)
Гирице су једина риба коју не морате да чистите и коју можете да једете у комаду. Обично се припремају тако што се уваљају у брашно и пропрже у доста уља. Али овакав начин припреме ће усмрдети кућу, а имаћете и пуно судова за прање. Ми вам предлажемо да испробате овај рецепт за гирице. Не само да ће вас одушевити укус, већ неће бити прљавих судова, а брзо ће бити спремне.
Састојци:
- 500 г гирица
- зачин за рибу
- 1/2 лимуна
Припрема:
Ако користите смрзнуте гирице, одмрзните их и оперите, па их осушите убрусом и поређајте на фолију. Поспите и поспите зачином за рибу, па поређајте преко лимун који сте исекли на колутове. Затворите фолију и пеците у загрејаној рерни на 220°Ц око 15 минута или док не видите да су готове.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ