Oglas
· · Komentari: 0

Možete da spremite i sami: Recept za DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE

Sa svojim bogatim ukusom i kremastom teksturom, ova poslastica je omiljena kako kod dece tako i kod odraslih.

1719582127_shutterstock_2347591157.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pravljenje ovog sladoleda kod kuće vam omogućava da kontrolišete sastojke, obezbeđujući svežije i zdravije iskustvo. Evo korak-po-korak vodiča kako da napravite svoju božanstvenog čokoladnog sladoleda!

Sastojci koje će vam biti potrebni:

  • 2 šolje slatke pavlake (pruža luksuznu, kremastu bazu sladoleda)
  • 1 šolja punomasnog mleka: (dodaje bogatstvo i glatkoću teksturi)
  • 3/4 šolje kristal šećera: (zaslađuje sladoled do savršenstva)
  • 1/2 šolje kakao praha: (daje sladoledu dubok ukus čokolade)
  • 4 velika žumanca: (pomažu u zgušnjavanju sladoleda)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile: (poboljšava ukupan ukus)
  • 1/4 kašičice soli: (balansira slatkoću i pojačava ukus čokolade).

Priprema:

U dubljoj šerpi umutite zajedno kakao prah, šećer, so i mleko na srednjoj vatri dok smesa ne postane glatka i počne da ključa. U posebnoj posudi, umutite žumanca. Postepeno sipajte oko 1/2 šolje vruće smese sa kakao prahom u žumanca, neprestano mešajući. Ovaj proces sprečava jaja da se zgrušaju kada se dodaju u vrelu smesu.

Sipajte temperiranu smesu sa jajima nazad u šerpu sa preostalom smesom sa kakao prahom. Kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući drvenom kašikom, dok smesa ne počne blago da se zgušnjava i ne obloži poleđinu kašike, otprilike 5-7 minuta. Ne dozvolite da provri.

Procedite kremu kroz finu cediljku u čistu posudu da biste uklonili kuvana jaja ili grudvice. Dodajte slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Pokrijte smesu plastičnom folijom, pritiskajući je direktno na površinu kreme da biste sprečili formiranje korice. Stavite smesu u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći dok se potpuno ne ohladi.

Kada se ohladi, sipajte kremu u svoj aparat za pravljenje sladoleda i mutite, obično oko 20-25 minuta, ili dok smesa ne dostigne konzistenciju sladoleda sa mekanim serviranjem. Prebacite umućen sladoled u hermetički zatvorenu posudu. Stavite komad papirnog ili plastičnog omotača direktno na površinu sladoleda da biste sprečili stvaranje ledenih kristala. Zamrznite najmanje 4 sata ili preko noći dok se ne stvrdne.

Poslužite svoj domaći čokoladni sladoled u posudicama ili kornetima. Za dodatni užitak, pospite ga čokoladnim sirupom ili šlagom. Ova kremasta poslastica je savršena za vruće letnje dane, porodična okupljanja ili bilo kada kada želite da se počastite ukusnom čokoladnom poslasticom.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas