Спанаћ је изузетно здрав
Спанаћ садржи минерале као што су калцијум, гвожђе, калијум, магнезијум, манган и фосфор, а препун је и витамина као што су витамин А. Ц, Е, К, витамине Б комплекса и фолну киселину. Њега никада немојте да прекувате јер онда губи своја својства, а ако волите да га једете онда предлажемо да га направите са пиринчем. Ово једноставно јело ће вас дефинитивно одушевити, а спанаћ ће бити кремастији ако га кувате са павлаком за кување уместо са млеком.
Састојци:
- 500 г спанаћа
- 2 чена белог лука
- 1 равна кашика брашна
- мало павлаке за кување
- 1 шоља пиринча
Припрема:
Спанаћ оперите и очистите, па га кратко кувајте у кључалој води. Процедите, па ставите у блендер и лепо изблендирајте. Шерпу у којој се кувао спанаћ оперите, па сипајте уље и пропржите млевени бели лук. После минут додајте брашно и пржите још пола минута, уз непрестано мешање. Сипајте спанаћ и павлаку за кување, па смањите ватру и кувајте, уз мешање. Пиринач скувајте, па пред крај додајте у спанаћ и промешајте. Зачините по жељи.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ