Млинци са пилетином су идеалан предлог за данашњи ручак.
Да ли сте некада пробали препечене лазање? То би била савршена дефиниција за млинце. Данас смо за ручак пронашли један стари рецепт за млинце са пилетином.
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)
Млинци са пилетином:
Састојци:
• 200-250 г млинаца
• 2 пилећа филеа (око 500 г)
• 400 мл неутралне павлаке
• 400 г киселе павлаке
• коцка за супу
• 1л воде
• горгонзола или било који други топљиви сир
Прочитајте још: Идеалан рецепт за брз ручак: Данас спремамо ЗАПЕЧЕНУ ТЕСТЕНИНУ СА МЕСОМ (ФОТО/ВИДЕО)
Млинце би требало да спремамо у комбинацији са ћуретином или пилетином. Месо се исецка на коцкице, зачини и испржи. Прелије се мешавином неутралне и киселе павлаке коју смо пре тога помешали у чинији. Упоредо се изломљени млинци прелију врућом супом и оставе неколико минута да упију течност и омекшају. Процеде се и додају месу и павлаци. Запеку се у рерни ма 180 степени док вишак течности не испари и док се површина запече.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК