Овај рецепт свима успева!
Најважнији састојак пице свакако је тесто - треба бити идеалне дебљине и у исто време и меко и хрскаво.
Уз овај рецепт од само шест састојака, ако рачунамо и воду, направићете тесто за мини пице као из ресторана.
Прочитајте још: ЦЕЗАР САЛАТА као из РЕСТОРАНА: Ово је најбољи рецепт до сада!
Састојци за тесто:
250 мл топле воде
20 грама свежег квасца
Кафена кашичица шећера
Кафена кашичица соли
4 супене кашике уља
400 грама брашна
Надев направите сами по укусу: кечап, изрендани качкаваљ или пармезан, кобасица или ситно сецкана шунка, шампињони, маслине, оригано, ...
Припрема теста:
Од 250 мл одвојте мало топле воде у дубљу посуду и додајте шећер и издробљени квасац. Промешајте и пустите да квасац нарасте.
У другу већу посуду сипајте пола количине брашна, со и уље, и добро промешајте. Додајте садржај из друге посуде у којој је квасац, као и осталу количину топле воде и мешајте док се све не сједини.
Потом полако додајте другу количину брашна и месите док не направите тесто које се не лепи за руке и које се одваја од посуде.
Тесто прекријте крпом, и оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури, док не нарасте.
Прочитајте још: ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ са КОКОСОМ: Овај колач БЕЗ ПЕЧЕЊА успева СВИМА! (РЕЦЕПТ)
Уз додавање мало прашна, опет месите тесто, па га развуците до жењене дебљине.
Узмите чашу као калуп и направите кругове у тесту.
Мини пице поређајте по плеху, ставите надев по жељи, и пеците 5-6 минута у претходно загрејаној рерни на 220 степени.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ