Уколико још увек нисте испробали рецепт, сада је прави час
Танке, мекане, медене корице, осважавајућ, киселкаст фил- фантастична комбинација укуса. Потребно је издвојити мало више времена за припрему корица, али вредно је труда.
Састојци:
2 јајета
200 г шећера
100 г маслаца
1 најмања кашичица соде бикарбоне
3 кашике млека
3 кашике меда (што јачи и квалитетнији)
пола кашичице цимета
600 - 650 г глатког брашна
Фил:
950 г киселе павлаке 20% м.м. (или 200 г милерама+ 750 г киселе павлаке)
80 г шећера у праху
250 мл слатке павлаке
1 кашичица ароме ваниле
Припрема:
Миксером умутити јаја и шећер, додати све остале састојке сем брашна.
Ставити на нижу температуру, да се све лепо растопи. Кад сода почне да пени скините са рингле. Док је топло умешати брашно, лепо сјединити. Брашно постепено додавати док не добијете фино, глатко тесто.
Тесто поделити на 10 делова, измерите на вагици тако да буде једнако.
Расклагијати између 2 пек папира, отприлике коре пречника 18 цм, могу бити и до 22 цм.
Рерну загрејати на 180°Ц.
Корице пећи на преврнутом плеху, 5 до 7 минута, док не добију фину светло браон боју.
Када се коре охладе филовати их.
Фил припремате тако што умутите слатку павлаку, не превише чврсто, посебно измешате киселу павлаку, шећер и ванилу, а затим све лепо сједините.
На сваку кору иде 2,3 кашике фила.
Последњу корицу измрвите и обложите торту са свих страна. Одложити на хлађење.
Правити је дан раније, лепша је када одстоји неко време.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ