Вероватно сте се некад намучили да направите укусно јело, а оно вам после пар сати припреме остане суво и жилаво. У том случају ово је решење за вас.
Уколико желите да вам од сада јела с пилетином, ћуретином или свињетином буду укуснија него икад, а месо мекше од маслаца искористите стари рецепт који се користи у целом свету, а гарантује изврсне резултате.
Реч је о умакању меса у сланој води с додатком одређених зачина и намирница.
На овај начин месо упија додатну влагу па се неће исушити током припреме, а зачини ће му дати снажнију арому.
Рецепт за маринаду
Састојци:
1 шоља воде
3 кашике крупне морске соли
1 кашика шећера
1 листић ловора
неколико зрна крупне соли
Припрема:
У мањој шерпи загрејте све састојке. Оставите да вода прокључа, па склоните са рингле. Додајте још 3 шоље хладне воде.
Свеже месо ставите у посуду и прелијте маринадом. Оставите да одстоји у фрижидеру пар сати, или преко ноћи.
Савет:
У маринаду можете додати још зачина по жељи (мало рендане коре лимуна, поморанџе или лимете, коморач, чили папричице и свежи кумин, рузмарин, коријандер или цимет).
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ