Топе се у устима, али морате бити вешти да бисте их направили како треба.
Потребно је:
- 4 већа беланца
- 240 гр шећера у праху
- 100 гр млвених бадема
- 100 гр шећера у праху
- 1 кашика какао
Припрема:
Најпре самлети бадем у машини за кафу заједно са љуском ако не желите да их бојите бојом. Ако желите морате их мало бланширати и скиниту љуску. Осушити, па самлети. Кад мељете измешајте са оних 100 гр шећера лакше ће да се самељу, па просејте.
Прочитајте још: Рецепт за ПОСНУ тестенину са туњевином (ФОТО/ВИДЕО)
Умутите беланца са шећером у праху додајући постепено шећер. Мутити најмање 10 мин. Кад се умути додати просејан какао и просејан бадем са шећером у праху.
Фото: Приватна архива
Добро шпатулом изједначити. Плех обложити пек папиром, а беланца ставити у кесу пробушити рупу и стављати на папир једнаке мале гомилице величине часице од ракије.
Прочитајте још: Не морате да купујете слаткише: Направите ЧОКОЛАДНЕ КОЛАЧИЋЕ (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Оставити 1,5 сат да се суши, па их пећи на 150 степени око 20-25 мин. Охлађене скинути са папира и спајати са надевом који желите. У овом случају лепљено је са еурокремом.
Прочитајте још: Не волите чај, направите СОК: Рецепт за мало другачију НАНУ
Врхунски колачићи који могу стајати данима у кутији.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ