Tope se u ustima, ali morate biti vešti da biste ih napravili kako treba.
Potrebno je:
- 4 veća belanca
- 240 gr šećera u prahu
- 100 gr mlvenih badema
- 100 gr šećera u prahu
- 1 kašika kakao
Priprema:
Najpre samleti badem u mašini za kafu zajedno sa ljuskom ako ne želite da ih bojite bojom. Ako želite morate ih malo blanširati i skinitu ljusku. Osušiti, pa samleti. Kad meljete izmešajte sa onih 100 gr šećera lakše će da se samelju, pa prosejte.
Pročitajte još: Recept za POSNU testeninu sa tunjevinom (FOTO/VIDEO)
Umutite belanca sa šećerom u prahu dodajući postepeno šećer. Mutiti najmanje 10 min. Kad se umuti dodati prosejan kakao i prosejan badem sa šećerom u prahu.
Foto: Privatna arhiva
Dobro špatulom izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, a belanca staviti u kesu probušiti rupu i stavljati na papir jednake male gomilice veličine časice od rakije.
Pročitajte još: Ne morate da kupujete slatkiše: Napravite ČOKOLADNE KOLAČIĆE (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Ostaviti 1,5 sat da se suši, pa ih peći na 150 stepeni oko 20-25 min. Ohlađene skinuti sa papira i spajati sa nadevom koji želite. U ovom slučaju lepljeno je sa eurokremom.
Pročitajte još: Ne volite čaj, napravite SOK: Recept za malo drugačiju NANU
Vrhunski kolačići koji mogu stajati danima u kutiji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU