Ако волите марципан ово је идеалан колач за вас.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Колач лубенице изгледају јако лепо и занимљиво, па смо решили да их направимо баш данас. Уколико и ви волите марципан сигурно ће вам се допасти.
Прочитајте још: Рецепт за један од најлепших старинских колача: Уживаћете у укусу (ФОТО/ВИДЕО)
Поступак:
Све што вам је потребно је 300 гр. млевеног блашираног бадема, 150 гр. прах шећера и једно веће беланце.
Састојке помешајте и поделите на 2 дела. У један део ставите мало зелене боје, а у други мало црвене и кашичицу мака. Поделите црвени и зелени део на 3 дела. Од црвених направите кругове, а од зелених развуците оглагијом у круг.
Ставите на пек папир зелени део, преко ставите још један пек папир, тако се неће лепити и развући ћете га брзо. На средину зеленог дела, ставите црвену лоптицу и лепо затворите.
Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Оставите на сат времена у фрижидер, сеците лубенице и уживајте. Сирове бадеме можете бланширати и сами, тако што ћете их прелити врелом водом, оставити мало да одстоје, затим гулите један по један. Када их све огулите можете их убацити у рерну на 10 -ак минута на 50°, да се мало просуше.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ