Ako volite marcipan ovo je idealan kolač za vas.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Kolač lubenice izgledaju jako lepo i zanimljivo, pa smo rešili da ih napravimo baš danas. Ukoliko i vi volite marcipan sigurno će vam se dopasti.
Pročitajte još: Recept za jedan od najlepših starinskih kolača: Uživaćete u ukusu (FOTO/VIDEO)
Postupak:
Sve što vam je potrebno je 300 gr. mlevenog blaširanog badema, 150 gr. prah šećera i jedno veće belance.
Sastojke pomešajte i podelite na 2 dela. U jedan deo stavite malo zelene boje, a u drugi malo crvene i kašičicu maka. Podelite crveni i zeleni deo na 3 dela. Od crvenih napravite krugove, a od zelenih razvucite oglagijom u krug.
Stavite na pek papir zeleni deo, preko stavite još jedan pek papir, tako se neće lepiti i razvući ćete ga brzo. Na sredinu zelenog dela, stavite crvenu lopticu i lepo zatvorite.
Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)
Ostavite na sat vremena u frižider, secite lubenice i uživajte. Sirove bademe možete blanširati i sami, tako što ćete ih preliti vrelom vodom, ostaviti malo da odstoje, zatim gulite jedan po jedan. Kada ih sve ogulite možete ih ubaciti u rernu na 10 -ak minuta na 50°, da se malo prosuše.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU