Одушевиће вас лакоћа припреме
Састојци:
- 600 г белог кромпира
- 30 г путера
- 50 г сланине
- 3-4 кашике маслиновог
- 2 кашичице сувог рузмарина
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- со и бибер по жељи
Припрема:
Кромпир ољуштите, исперите, сеците на танке колутове, па их стављајте у чисту кухињску крпу да се осуше. За то време на тигању пропржите сланину сечену на ситне штапиће док не пусти сву масноћу. Када је сланина готова, извадите је на папирни убрус, а у масноћи која је остала додајте путер и маслиново уље. Пржите кромпир из два или три пута, у зависности од величине тигања. Припремите шерпу са врелом водом, на коју ћете да ставите стаклену чинију или керамичку посуду у коју ћете одложити испржене кромпире, да остану топли. Када сте завршили са кромпирићима, у исти тигањ додајте ситно сечен црни и бели лук, па пржите док лепо не порумене. Додајте испржен лук у кромпир и сланиницу, па рузмарин и на крају побиберите и посолите, ако је потребно.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ