Палачинке имају и своју посну верзију
![1678365455_shutterstock_559147879.jpg](/cache/images/9/7/8/b/2/978b2d6ad7882b2b3a2fcd1a3ddae6747d536ea0.jpg)
Палачинке су омиљена посластица свих генерација, а за њихову припрему нису потребни скупи састојци. Могу да буду слане или слатке, а како је у току Ускршњи пост научите како се спрема посна верзија. Није нимало компликовано, иста је процедура као и за обичне једино што нема јаја и млека. Уживајте у укусу савршене и јефтине посластице, а можете да користите намазе по жељи.
Састојци:
- 300 г брашна
- 500 мл киселе воде
- 1 кесица прашка за пециво
- 1/2 кесице соде бикарбоне
- 50 мл уља
- прстохват соли
За пуњење:
- ораси
- џем
- шећер
- посни крем
Припрема:
Помешајте просејано брашно са прашком за пециво и содом бикарбоном, па додајте уље, киселу воду и со. Умутите састојке. Тигањ премажите уљем, па сипајте кутлачу смесе и лепо распоредите. Пржите са једне и друге стране и тако радите док не утрошите сву смесу. Можете да их поспете млевеним орасима, шећером или да их намажете џемом, посним еурокремом...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ