Јесен је идеално време за чорбице
Oglas
Потребно је:
- 1 већа главица црног лука, око 300 г
- 1 паприка свежа
- шаргарепа око 300 г
- пилећег меса око 300 г
- 1 мањи корен целера
- 1 кромпир већи
- уље, со, млевени бибер, першун
- мало цветова карфиола
Прелив:
- 1 жуманце
- 180 г киселе павлаке
Припрема:
Поврће исецкати на коцкице. На уљу пропржитиу сецкан лук, паприку, па додати шаргарепу.
Убацити сечено месо на коцкице, целер, кромпир, па прелити водом да се кува. Петнаест минута пре краја додати карфион.
Посолити, додати суви зачин. У чинију умутити жуманце и павлаку, па додати 2 кашике воде. Умутити. Склонити са ватре, прелити чорбу и размутити. Пустити да проври. Додати млевени бибер и першунов лист.
Напомена:
Ако је чорба ређа зато сто имате мање поврћа додајте у павлаку 1 касицицу кукурузног скроба.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas