Jesen je idealno vreme za čorbice
Oglas
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka, oko 300 g
- 1 paprika sveža
- šargarepa oko 300 g
- pilećeg mesa oko 300 g
- 1 manji koren celera
- 1 krompir veći
- ulje, so, mleveni biber, peršun
- malo cvetova karfiola
Preliv:
- 1 žumance
- 180 g kisele pavlake
Priprema:
Povrće iseckati na kockice. Na ulju propržitiu seckan luk, papriku, pa dodati šargarepu.
Ubaciti sečeno meso na kockice, celer, krompir, pa preliti vodom da se kuva. Petnaest minuta pre kraja dodati karfion.
Posoliti, dodati suvi začin. U činiju umutiti žumance i pavlaku, pa dodati 2 kašike vode. Umutiti. Skloniti sa vatre, preliti čorbu i razmutiti. Pustiti da provri. Dodati mleveni biber i peršunov list.
Napomena:
Ako je čorba ređa zato sto imate manje povrća dodajte u pavlaku 1 kasicicu kukuruznog skroba.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas