Oglas
· · Komentari: 0

Kako se prave ŠUFNUDLE? Interesantno jelo koje će mnoge podsetiti na detinjstvo

Šufnudle su vrsta knedli koje potiču iz nemačke i austrijske kuhinje

1717400900_20240602_123733.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Potrebno je:

  • 400 g krompira
  • 1 jaje
  • 6-8 kašika brašna
  • 50 g prezli
  • 100 g sira
  • soli
  • ulja

Priprema:

Krompir oguliti i vruć izgnječiti viljuškom. Dodati jaje, pa izjednačiti. Dodati brašno, pa varjačom sjediniiti.

Istresti na sto na koji smo dodali obilnije brašno. Malo rukama oblikovati loptu, pa oklagijom razviti uzan duži pravougaonik. Na dno staviti sir, pa preklopiti i praviti manji valjak. Ređati u poslužavnik posut brašnom.

U šerpu sipati vodu i posoliti. Kad provri polako ubaciti šufnudle i varjačom svaku odvojiti od dna da se ne zalepi. Kuvati na tihoj vatri 6-7 minuta da isplivaju na površinu i omeknu.

Šupljom većom kašikom povaditi u prezle koje ste propržili na malo ulja. Svaku uvaljati i ređati u tanjir. Služiti toplo. Prijatno!


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas