Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАФАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕЛЕЋУ ЧОРБУ: Укућани ће је просто обожавати, па чак и најмлађи, пуца од витамина, а ПРИПРЕМА ЈЕ НИКАД ЛАКША

Телећа чорба је идеалан ручак у врелим летњим данима. Главни састојци су свима познати - телетина, поврће и зачини, а додатну арому даје лимунов сок.

1720856547_shutterstock_2365807043.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У врелим летњим данима је право окрепљење, а ми вам у наставку доносимо кафански рецепт за најукуснију чорбу.

Састојци:

500 грама телећег меса од бута или врата
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа


Припрема:

Црни лук ситно исецкајте, па издинстајтена уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена. Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око 2 литра воде.

Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата. Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном.

По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком. Уз телећу чорбицу идеалан прилог је добра шопска салата.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas