Телећа чорба је идеалан ручак у врелим летњим данима. Главни састојци су свима познати - телетина, поврће и зачини, а додатну арому даје лимунов сок.
У врелим летњим данима је право окрепљење, а ми вам у наставку доносимо кафански рецепт за најукуснију чорбу.
Састојци:
500 грама телећег меса од бута или врата
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте, па издинстајтена уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена. Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око 2 литра воде.
Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата. Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном.
По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком. Уз телећу чорбицу идеалан прилог је добра шопска салата.
Курир
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ