Teleća čorba je idealan ručak u vrelim letnjim danima. Glavni sastojci su svima poznati - teletina, povrće i začini, a dodatnu aromu daje limunov sok.
U vrelim letnjim danima je pravo okrepljenje, a mi vam u nastavku donosimo kafanski recept za najukusniju čorbu.
Sastojci:
500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom. Uz teleću čorbicu idealan prilog je dobra šopska salata.
Kurir
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU