Ово је одлично јело за топле дане, јер није "тешко", а припрема се брзо.
Кључни састојак овог јела је омлет, а уместо вока можете користити дубљи тигањ.
Потребно је:
- 300 г пиринча
- 4 јајета
- веза младог црног лука
- со
- бибер
- соја сос
- уље
- комадић путера
- 50 г грашка
- свежа црвена паприка
- шаргарепа
Прочитајте још: Комарци МРЗЕ овај мирис и беже од њега, а прави се лако
Ситно исецкајте паприку и шаргарепу, а грашак и пиринач скувајте. Када пиринач почне да се кува, искључите ринглу, поклопите посуду и тако оставите пола сата, да би упио воду. На овај начин пиринач ће остати растресит. Умутите јаја, додајте со и бибер и направите омлет. Када је готов, уролајте га и исеците на ситне резанце. У добро загрејаном воку (или дубљем тигању) на уљу пржите млади лук (бели део) и поврће, неколико минута уз стално мешање.
Прочитајте још: РОЛЕТНЕ су прва обрана од прљавшите, оперите их средством које већ имате
Затим додајте пиринач, соја сос и путер, још мало пржите све заједно, мешајући, па убаците резанце омлета. Служите топло, а по жељи поспите ситно исецканим перушкама младог лука.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ