Ovo je odlično jelo za tople dane, jer nije "teško", a priprema se brzo.
Ključni sastojak ovog jela je omlet, a umesto voka možete koristiti dublji tiganj.
Potrebno je:
- 300 g pirinča
- 4 jajeta
- veza mladog crnog luka
- so
- biber
- soja sos
- ulje
- komadić putera
- 50 g graška
- sveža crvena paprika
- šargarepa
Pročitajte još: Komarci MRZE ovaj miris i beže od njega, a pravi se lako
Sitno iseckajte papriku i šargarepu, a grašak i pirinač skuvajte. Kada pirinač počne da se kuva, isključite ringlu, poklopite posudu i tako ostavite pola sata, da bi upio vodu. Na ovaj način pirinač će ostati rastresit. Umutite jaja, dodajte so i biber i napravite omlet. Kada je gotov, urolajte ga i isecite na sitne rezance. U dobro zagrejanom voku (ili dubljem tiganju) na ulju pržite mladi luk (beli deo) i povrće, nekoliko minuta uz stalno mešanje.
Pročitajte još: ROLETNE su prva obrana od prljavšite, operite ih sredstvom koje već imate
Zatim dodajte pirinač, soja sos i puter, još malo pržite sve zajedno, mešajući, pa ubacite rezance omleta. Služite toplo, a po želji pospite sitno iseckanim peruškama mladog luka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU