Бакини трикови увек "упале".
Сви волимо да поједемо похован батак, како млади тако и деца, па и стари. Похујемо на разне начине обаримо их, па од тога скувамо супицу, а батаке испохујемо.
Батаци буду неукусни јер сви сокови остану у супи. Ево начина како испоховати батак, а да они буду једна целина, а у исто време мекани као путер.
Кад кренете да их једте и коскицу би појели колико су слатки. Е то је то! Доносим вам баш тај рецепт!
Прочитајте још: Рецепт за СУНЦЕ ПОГАЧУ коју ћете обожавати! Лагана и преукусна (ФОТО/ВИДЕО)
Потребно је:
- 2 батака
- 2 карабатака
- 3 јаја
- брашно, презле
- уље, со, бибер
- грануле белог лука
Припрема:
Батаке засећи до кости, добро посолити, побиберити добро и уваљати у брашно јаја и презле. Затим поново у јаја и презле.
Фото: Приватна архива
У шерпу сипати уље за два прста, па кад се добро загеје спустити батаке да се прже на лаганој термператури.
Прочитајте још: ПОСНО И ПИКАНТНО: Чили флекице са киселим купусом (ФОТО/ВИДЕО)
Могу се неко време поклопити да омекшају, па отклопити да се лепо запеку. Вадити на папирну салвету.
Фото: Приватна архива
Фантастичан укус од ког се и коскице глођу. Уживање у јелу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ