Bakini trikovi uvek "upale".
Svi volimo da pojedemo pohovan batak, kako mladi tako i deca, pa i stari. Pohujemo na razne načine obarimo ih, pa od toga skuvamo supicu, a batake ispohujemo.
Bataci budu neukusni jer svi sokovi ostanu u supi. Evo načina kako ispohovati batak, a da oni budu jedna celina, a u isto vreme mekani kao puter.
Kad krenete da ih jedte i koskicu bi pojeli koliko su slatki. E to je to! Donosim vam baš taj recept!
Pročitajte još: Recept za SUNCE POGAČU koju ćete obožavati! Lagana i preukusna (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 2 bataka
- 2 karabataka
- 3 jaja
- brašno, prezle
- ulje, so, biber
- granule belog luka
Priprema:
Batake zaseći do kosti, dobro posoliti, pobiberiti dobro i uvaljati u brašno jaja i prezle. Zatim ponovo u jaja i prezle.
Foto: Privatna arhiva
U šerpu sipati ulje za dva prsta, pa kad se dobro zageje spustiti batake da se prže na laganoj termperaturi.
Pročitajte još: POSNO I PIKANTNO: Čili flekice sa kiselim kupusom (FOTO/VIDEO)
Mogu se neko vreme poklopiti da omekšaju, pa otklopiti da se lepo zapeku. Vaditi na papirnu salvetu.
Foto: Privatna arhiva
Fantastičan ukus od kog se i koskice glođu. Uživanje u jelu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU