Италијани на веома једноставан начин праве кремасту оброк салту.
Састојци:
1/3 тост хлеба
300 г пилећег филеа
50 г меснате сланине
250 г чери парадајза
прелив:
со, бели лук, маслиново уље
1 црвени лук
3 до 4 краставчића
200 г ицеберг салате
100 г маслина
Дресинг:
150 до 200 г мајонеза
1 пуна већа кашика сенфа
бибер
2-3 кашике маслиновог уља
бели лук
1/2 сока од већег лимуна или од 1 средњег лимуна
Припрема:
Исећи хлеб на ситне коцкице и ставити у плех. Пилећи филе изрезати на штапиће и зачинити га, па ставити у исти плех са хлебом. Исећи сланицу на коцке и њу такође ставити у плех и додати чери парадајз. У мању чинију сипати со, маслиново уље, изгњечени лук и бибер и све промешати и сипати у плех преко састојака. Пећи у загрејаној рерни око 7 минута.
Исецкати лук на танка ребарца и сипати у већу чинију, па краставчиће исецкане на штапиће. Додати ицеберг салату. Из плеха преручити све састојке у исту чинију па промешати и додати маслине.
Дресинг: Помешати мајонез, сенф, маслиново уље, сок од лимуна и мало белог лука. Све лепо сјединити па сипати у салату и све дпбро промешати.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ