Oglas
· · Komentari: 0

ITALIJANSKA OBROK SALATA: Nikada nećete probati ukusniju i kremastiju

Italijani na veoma jednostavan način prave kremastu obrok saltu.

1726125678_shutterstock_2473713095.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Sastojci:

1/3 tost hleba
300 g pilećeg filea
50 g mesnate slanine
250 g čeri paradajza
preliv:

so, beli luk, maslinovo ulje
1 crveni luk
3 do 4 krastavčića
200 g iceberg salate
100 g maslina
Dresing:

150 do 200 g majoneza
1 puna veća kašika senfa
biber
2-3 kašike maslinovog ulja
beli luk
1/2 soka od većeg limuna ili od 1 srednjeg limuna
Priprema:

Iseći hleb na sitne kockice i staviti u pleh. Pileći file izrezati na štapiće i začiniti ga, pa staviti u isti pleh sa hlebom. Iseći slanicu na kocke i nju takođe staviti u pleh i dodati čeri paradajz. U manju činiju sipati so, maslinovo ulje, izgnječeni luk i biber i sve promešati i sipati u pleh preko sastojaka. Peći u zagrejanoj rerni oko 7 minuta.

Iseckati luk na tanka rebarca i sipati u veću činiju, pa krastavčiće iseckane na štapiće. Dodati iceberg salatu. Iz pleha preručiti sve sastojke u istu činiju pa promešati i dodati masline.

Dresing: Pomešati majonez, senf, maslinovo ulje, sok od limuna i malo belog luka. Sve lepo sjediniti pa sipati u salatu i sve dpbro promešati.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas