Italijani na veoma jednostavan način prave kremastu obrok saltu.
Sastojci:
1/3 tost hleba
300 g pilećeg filea
50 g mesnate slanine
250 g čeri paradajza
preliv:
so, beli luk, maslinovo ulje
1 crveni luk
3 do 4 krastavčića
200 g iceberg salate
100 g maslina
Dresing:
150 do 200 g majoneza
1 puna veća kašika senfa
biber
2-3 kašike maslinovog ulja
beli luk
1/2 soka od većeg limuna ili od 1 srednjeg limuna
Priprema:
Iseći hleb na sitne kockice i staviti u pleh. Pileći file izrezati na štapiće i začiniti ga, pa staviti u isti pleh sa hlebom. Iseći slanicu na kocke i nju takođe staviti u pleh i dodati čeri paradajz. U manju činiju sipati so, maslinovo ulje, izgnječeni luk i biber i sve promešati i sipati u pleh preko sastojaka. Peći u zagrejanoj rerni oko 7 minuta.
Iseckati luk na tanka rebarca i sipati u veću činiju, pa krastavčiće iseckane na štapiće. Dodati iceberg salatu. Iz pleha preručiti sve sastojke u istu činiju pa promešati i dodati masline.
Dresing: Pomešati majonez, senf, maslinovo ulje, sok od limuna i malo belog luka. Sve lepo sjediniti pa sipati u salatu i sve dpbro promešati.
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU