Идеална ручак за врео јунски уторак
Уколико не знате шта бисте данас припремили за ручак, стиже идеалан рецепт из бакине кухиње, којим ћете обрадовати своје најмилије.
Прочитајте још: Правила за ГРИЛОВАЊЕ ПОВРЋА: Биће укусније и од меса!
Потребно је:
200 гр брашна
1 већа тиквица
1/2 прашка за пециво
150 гр сира
1 мања шаргарепа
1 паприка
1 главица црног лука
мало гранула белог лука
бибера, соли, сувог зачина (по жељи)
1 јаје ( по жељи)
сецкан першунов лист
Припрема:
Тиквицу изреднати па посолити да одстоји па исцедити. Додати сецкан лук, изгњечен сир, изгрендану шаргарепу, сецкану паприку, бели лук, першунов сецкан лист першуна. Додати 200 гр брашна са прашком за пециво, со, бибер...Све изједначити.
Могу се пећи у рерни или пржити у тигању.
Пилав:
На уљу пропржити сецкан лук и шаргарепу на ситне коцкице, додати паприку па убацити 50 гр пиринча опран.
Сипати воду да огрезне Вода иде 3:1 пилав посолити побиберити и крчкати око 20 мин. да испари течност. Служити топло
БОНУС:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ