Idealna ručak za vreo junski utorak
Ukoliko ne znate šta biste danas pripremili za ručak, stiže idealan recept iz bakine kuhinje, kojim ćete obradovati svoje najmilije.
Pročitajte još: Pravila za GRILOVANJE POVRĆA: Biće ukusnije i od mesa!
Potrebno je:
200 gr brašna
1 veća tikvica
1/2 praška za pecivo
150 gr sira
1 manja šargarepa
1 paprika
1 glavica crnog luka
malo granula belog luka
bibera, soli, suvog začina (po želji)
1 jaje ( po želji)
seckan peršunov list
Priprema:
Tikvicu izrednati pa posoliti da odstoji pa iscediti. Dodati seckan luk, izgnječen sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk, peršunov seckan list peršuna. Dodati 200 gr brašna sa praškom za pecivo, so, biber...Sve izjednačiti.
Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju.
Pilav:
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 gr pirinča opran.
Sipati vodu da ogrezne Voda ide 3:1 pilav posoliti pobiberiti i krčkati oko 20 min. da ispari tečnost. Služiti toplo
BONUS:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU