Ова посна слана торта је одличан избор за различите прилике – било да је послужујете као предјело, на прославама или једноставно као део оброка.
Укусна је и освежавајућа, а комбинација ајвара са кремастим сиром у розен корама доноси савршен спој традиционалних укуса на један сасвим нови начин. Уживајте у припреми и укусима ове једноставне, а изванредне посне торте!
Посна слана торта са розен корама и ајваром
Састојци:
1 паковање розен кора
500г посног сира
300г посног мајонеза
200г ајвара
1 црвена паприка
1 зелена паприка
1 главица црног лука
Со, бибер по укусу
Маслиново уље
Упутство:
Припрема фила:
Ситно исецкајте црвену и зелену паприку, као и црни лук.
У загрејаном тигању са мало маслиновог уља пропржите црни лук док не постане стакласт.
Додајте исецкане паприке и динстајте док не омекшају.
Када су поврће мекано, склоните га са ватре и оставите да се охлади.
У посебној посуди, измешајте посни сир, посни мајонез, ајвар и охлађено динстано поврће. Додајте со и бибер по укусу те добро промешајте да се сви састојци сједине.
Слагање торте:
На тањир за послуживање ставите једну розен кору.
Премажите филом од сира, павлаке и ајвара преко коре.
Ставите другу розен кору преко фила и поновите поступак све док потрошите фил и коре.
Завршите торту последњом кором.
Декорација:
Можете украсити врх торте са преосталим ајваром, исцртавајући шаре или линије по жељи.
По жељи, украсите нарезаном црвеном и зеленом паприком или листићима першуна.
Можете да украсите и посним сиром и на врхове коцкица да ставитре маслине.
Хлађење:
Готову торту ставите у фрижидер да се стегне барем сат времена пре сечења и послуживања.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ