Јеврејска кухиња је надалеко чувена као изузетно укусна, а ови колачићи су некада били пуњени сусамом.
Хаманташен колачићи су тесто у којем се крије пуњење. Пуне се џемом, чак и чоколадом. Овог пута су пуњени маком.
Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари
Потребно је:
- 2 шоље шећера
- 1/3 шоље уља
- 1/3 шоље путера или маргарина
- 3 јајета
- 4 шоље брашна
- 1/2 шоље сока од поморанџе
- кесица прашка за пециво
- кашичица соли
- умућено јаје
- 400 г млевеног мака
- шоља млека
Скувајте мак са шољом млека и шољом шећера и оставите да се хлади. Умутите маргарин, уље и шољу шећера. Додајте јаја и поморанџин сок и све добро измешајте, па доспите брашно и прашак за пециво, лагано мешајући.
Спремите шољу и мак и почните!
Поделите тесто на четири дела, па сваки растањите веома танко, на дасци посутој брашном. Чашом вадите кругове од теста. На средину сваког од њих ставите по пола кашичице фила. Савијте тесто и њиме покријте пуњење тако да формирате троуглове. Средњи део теста са филом не мора бити баш покривен у потпуности.
Прочитајте још: Шта се налази на вашем радном столу? ФЕНГ ШУИ каже да треба да изгледа овако
Загрејте рерну на 250 степени. Премажите колаче умућеним јајетом и послажите их у подмазан плех. Смањите температуру на 150 степени и пеците 15-20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ