Уз ове рецепте спанаћ ћете још више да волите
Спанаћ је прилог који чак ни деца не одбијају. Осим што је укусан, спанаћ је и здрав, јер је пун калцијума, гвожђа, калијума, магнезијума, мангана и фосфора. Од витамина садржи витамин А. Ц, Е, К, витамине Б комплекса (Б6, Б2, Б1) и фолну киселину (витамин Б9), као и Омега 3 масне киселине.
Због своје једноставне припреме, свака домаћица после јаја одмах научи и спанаћ да спрема. Можете да га послужите са фашираним шницлама, рибом, виршлама... Ми вам нудимо 2 начина припреме, од којих је један скроз једноставна, а други је мало ароматичнији. Уживајте.
Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА "ОБУЧЕНИ" СИР: Брзи залогајчићи који ће вас одушевити благим и ароматичним укусном
Састојци:
- спанаћ
- млеко
- 1 кашика брашна
- 2 чена белог лука
Припрема:
Кратко бланширајте спанаћ, па процедите. Ставите у блендер и уситните, а затим на мало уља или масти пропржите ситно сецкан или млевен бели лук, додајте спанаћ и брашно, па добро промешајте. Сипајте млеко и кувајте уз мешање још неких 5 минута док се не згусне.
Прочитајте још: Посно МЕДЕНО СРЦЕ: Најједноставнији рецепт за омиљени слаткиш!
Састојци:
- 1 кг свежег спанаћа
- 20 г маслаца
- 2 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 јаје
- 400 мл млека
- 2 кашике брашна
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ