Нема ничег лепшег од свежег пецива, поготово ако је још топло! Тако да вам ове переце за доручак или ужину могу бити права посластица за уживање
Овај немачки специјалитет је заиста популаран у већини земаља, али зашто не би направили вашу кућну домаћу верзију, како би били сигурно да сте направили пециво без адитива, још можете да га једете док је топло уместо да купујете оне хладне из пекаре.
Прочитајте још: Ову намирницу деца мрзе да једу, а она као да има супер моћи: Рецепт за јело са КЕЉЕМ који ће јести и најпробирљивији
Састојци:
- 1 ½ шоље воде 360 мл, топло
- 1 кашика соли
- 1 кашика шећера
- 1 пакет активног сувог квасца
- 4 ½ шоље брашна 565 г
- 3 кашике уља
- ⅔ шоље соде бикарбоне 120 г
- 2 јаја , умућена
- крупна со
Припрема:
У чинији помешајте воду, со и шећер док се не сједине. Додајте квасац и оставите да остане 5 минута док квасац не почне да се пени. Додајте брашно и 2 кашице уља и добро мешајте док се не формира тесто. Уклоните тесто и користите преостало уље да скријете посуду. Покријте посуду пластичном фолијом и оставите на топлом месту 1 сат. Загрејте рерну на 230°. Тесто исеците на 8 делова и развијајте их у танке конопце, увијајући два краја у облик переца.
Додајте соду бикарбону у велики лонац воде и пустите да проври. Кувајте сваку перецу 30 секунди по страни.
Пребаците перце у лим за печење, премажите их јајима и поспите сољу. Пеците 10-15 минута, док не порумени.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ