Јуче је почео Велики пост који ће трајати 48 дана, односно све до Ускрса, 5. маја.
Многи верници који желе да посте питају се да ли је неко јело које воле да једу заправо посно. На том списку су и нудле. Па да видимо.
Инстант нудле су омиљена храна милионима људи широм света, а многи не знају да потичу из Јапана. Откако су измишљене средином прошлог века, производе се на исти начин.
Мешавина за тесто се исече у нудле, а оне се скувају на пари, осуше, испрже да би потпуно дехидрирале и охладе, а затим пакују.
Управо је рецепт за тесто оно што занима многе, нарочито током поста. Будући да су укусне, заситне и лако се припремају, домаћицама су често спас "у задњи час". Воле их и деца, студентима су понекад брзо и јефтино решење за оброк. Али, да ли су посне?
По правилу се нудле праве искљуц̌иво од пс̌ениц̌ног брас̌на без додатка јаја. Уз њих је спакована и зац̌инска смес̌а, али се укус пилетине или говедине добија помоћу вештачке ароме. Свакако их можете јести и без те смеше.
Прах који у кесици нађете садржи дехидрирано и самлевено поврц́е, а понекад и текстурирани протеин соје. У засебној кесици се, код неких типова производа, добија и кокосово уље.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ