Juče je počeo Veliki post koji će trajati 48 dana, odnosno sve do Uskrsa, 5. maja.
Mnogi vernici koji žele da poste pitaju se da li je neko jelo koje vole da jedu zapravo posno. Na tom spisku su i nudle. Pa da vidimo.
Instant nudle su omiljena hrana milionima ljudi širom sveta, a mnogi ne znaju da potiču iz Japana. Otkako su izmišljene sredinom prošlog veka, proizvode se na isti način.
Mešavina za testo se iseče u nudle, a one se skuvaju na pari, osuše, isprže da bi potpuno dehidrirale i ohlade, a zatim pakuju.
Upravo je recept za testo ono što zanima mnoge, naročito tokom posta. Budući da su ukusne, zasitne i lako se pripremaju, domaćicama su često spas "u zadnji čas". Vole ih i deca, studentima su ponekad brzo i jeftino rešenje za obrok. Ali, da li su posne?
Po pravilu se nudle prave isključivo od pšeničnog brašna bez dodatka jaja. Uz njih je spakovana i začinska smeša, ali se ukus piletine ili govedine dobija pomoću veštačke arome. Svakako ih možete jesti i bez te smeše.
Prah koji u kesici nađete sadrži dehidrirano i samleveno povrće, a ponekad i teksturirani protein soje. U zasebnoj kesici se, kod nekih tipova proizvoda, dobija i kokosovo ulje.
(Alo)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU